Aardappel-prei soepje
Ingrediënten: (2 personen)
Aardappel-preisoepje
70 g aardappels schoon
70 g prei (wit)
1 ½ dl gevogeltebouillon
20 g roomkaas
Flensje
10 g boter (gesmolten)
2 dl melk
75 g bloem
2 st ei
zout/peper
beetje kruiden zoals dille, bieslook en peterselie
Garnering
75 g Hollandse garnalen
BEREIDING
Aardappel-preisoepje
- Schil de aardappels en snijd in stukken.
- Maak de prei schoon en snijd in stukken.
- Kook de aardappelen en prei gaar in de bouillon
- Zeef de bouillon (bewaar aardappel en prei) en kook de bouillon in tot een krachtige bouillon (de helft).
- Pureer de aardappel, prei samen met de bouillon en roomkaas.
- Wrijf door een zeef en breng op smaak.
- Laat afkoelen.
Flensje
- Snijd de kruiden zeer fijn.
- Meng ei met bloem. Voeg de melk toe en roer glad. Wrijf door een zeef en breng op smaak.
- Roer de kruiden er door en laat het beslag 30 minuten rusten.
- Bak dunne flensjes (Ø 25cm).
- Rol deze op en snijd in rolletjes van 3 cm lengte.
- Bewaar warm tot serveren.
PRESENTATIE
- Verdeel de lauwwarme soep in kommetjes.
- Plaats de flensjesrolletjes in het midden en verdeel de garnalen op de flensjes.