Aardappel-prei soepje

Ingrediënten: (2 personen)

Aardappel-preisoepje

70 g aardappels schoon

70 g prei (wit)

1 ½ dl gevogeltebouillon

20 g roomkaas

Flensje

10 g boter (gesmolten)

2 dl melk

75 g bloem

2 st ei

zout/peper

beetje kruiden zoals dille, bieslook en peterselie

Garnering

75 g Hollandse garnalen

 

BEREIDING

Aardappel-preisoepje

  • Schil de aardappels en snijd in stukken.
  • Maak de prei schoon en snijd in stukken.
  • Kook de aardappelen en prei gaar in de bouillon
  • Zeef de bouillon (bewaar aardappel en prei) en kook de bouillon in tot een krachtige bouillon (de helft).
  • Pureer de aardappel, prei samen met de bouillon en roomkaas.
  • Wrijf door een zeef en breng op smaak.
  • Laat afkoelen.

Flensje

  • Snijd de kruiden zeer fijn.
  • Meng ei met bloem. Voeg de melk toe en roer glad. Wrijf door een zeef en breng op smaak.
  • Roer de kruiden er door en laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Bak dunne flensjes (Ø 25cm).
  • Rol deze op en snijd in rolletjes van 3 cm lengte.
  • Bewaar warm tot serveren.

PRESENTATIE

  • Verdeel de lauwwarme soep in kommetjes.
  • Plaats de flensjesrolletjes in het midden en verdeel de garnalen op de flensjes.

Lees hier nog meer recepten