Bloemkool van de BBQ

Ingrediënten: ( 12 personen)

1 bloemkool

300 gram gehakt half om half

10 plakjes cheddar kaas

10 plakjes ontbijtspek

Kruidenmix voor gehakt: ( per 500 gram gehakt 1 eetlepel van deze mix bij het gehakt)

1 theelepel zout

2 theelepels nootmuskaat

2 theelepels witte peper

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel koriander

1 theelepel knoflook poeder

Bereiding:

  • Maak de bloemkool schoon door het groene loof te verwijderen
  • Laat de bloemkool heel, snijd niet in stukken
  • Kook de bloemkool ongeveer 10 minuten in ruim water
  • Kruid het gehakt met een eetlepel van de kruidenmix
  • Laat de bloemkool afkoelen.
  • Bedek de bloemkool met de cheddarkaas plakjes.
  • Leg daarop een dun laagje van het gekruide gehakt
  • Omwikkel de bloemkool vervolgens met het ontbijtspek.
  • Leg de bloemkool ongeveer 1 uurtje op een indirect gestookte bbq

Wil je graag vaker tips ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.

Aanmelding kookrubriek

 

Deze tip ontvang je van onze kok Jan.

Wil jij beter leren koken en de basistechnieken leren?

Schrijf je in voor de kookcursus voor beginners

Kijk in de agenda voor de actuele data.

Ga terug naar de index recepten

Voor meer recepten ga terug naar de index voor recepten

Aanmelding kookrubriek

Wil jij graag vaker tips en leuke recepten ontvangen, schrijf je dan in voor onze kookrubriek. Je ontvangt dan regelmatig een mail met een recept of keukentip.