Bloemkool van de BBQ
Ingrediënten: ( 12 personen)
1 bloemkool
300 gram gehakt half om half
10 plakjes cheddar kaas
10 plakjes ontbijtspek
Kruidenmix voor gehakt: ( per 500 gram gehakt 1 eetlepel van deze mix bij het gehakt)
1 theelepel zout
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels witte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel knoflook poeder
Bereiding:
- Maak de bloemkool schoon door het groene loof te verwijderen
- Laat de bloemkool heel, snijd niet in stukken
- Kook de bloemkool ongeveer 10 minuten in ruim water
- Kruid het gehakt met een eetlepel van de kruidenmix
- Laat de bloemkool afkoelen.
- Bedek de bloemkool met de cheddarkaas plakjes.
- Leg daarop een dun laagje van het gekruide gehakt
- Omwikkel de bloemkool vervolgens met het ontbijtspek.
- Leg de bloemkool ongeveer 1 uurtje op een indirect gestookte bbq
Wil je graag vaker tips ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.
Aanmelding kookrubriek