Ingrediënten: (voor 10 personen )

50     Pl      Ossenhaas (5 plakjes per persoon)
1/2    Krop  Krulandijvie (frisée sla)
75     Gr     Parmezaanse kaas
75     Gr     Pijnboompitten
  1     St      Rode ui

Dressing           

2       St      Eierdooier
2       Dl      Olijfolie
0,2    Dl      Sojasaus (zoute)                        
1       Tl      Citroensap
1/5    Bos   Basilicum
3       Tenen Knoflook
Peper uit de molen
Gembervocht

Bereiding:

  • Voeg de eidooier en citroensap van de dressing bij elkaar in een blender en roer deze tot een gladde massa.
  • Voeg nu de olijfolie, basilicum, sojasaus en knoflook toe, breng op smaak met peper en gembervocht.
  • Rooster al roerend de pijnboompitten in een droge pan (zonder olie of boter) goudbruin.
  • Was de sla en droog deze. Pluk de droge blaadjes in kleine stukjes.
  • Leg de sla op de borden.
  • Leg 5 plakjes ossehaas op de bordjes.
  • Als garnering maak je van de ui halve ringen.
  • Drapeer de dressing over de sla.
  • Strooi geschaafde parmezaanse kaas en de pijnboompitten er over.
  • Garneer de borden naar keuze met het garnituur.