Ingrediënten: (voor 10 personen )
50 Pl Ossenhaas (5 plakjes per persoon)
1/2 Krop Krulandijvie (frisée sla)
75 Gr Parmezaanse kaas
75 Gr Pijnboompitten
1 St Rode
ui
Dressing
2 St Eierdooier
2 Dl Olijfolie
0,2 Dl Sojasaus (zoute)
1 Tl Citroensap
1/5 Bos Basilicum
3 Tenen Knoflook
Peper uit de molen
Gembervocht
Bereiding:
- Voeg de eidooier en citroensap van de dressing bij elkaar in een blender en roer deze tot een gladde massa.
- Voeg nu de olijfolie, basilicum, sojasaus en knoflook toe, breng op smaak met peper en gembervocht.
- Rooster al roerend de pijnboompitten in een droge pan (zonder olie of boter) goudbruin.
- Was de sla en droog deze. Pluk de droge blaadjes in kleine stukjes.
- Leg de sla op de borden.
- Leg 5 plakjes ossehaas op de bordjes.
- Als garnering maak je van de ui halve ringen.
- Drapeer de dressing over de sla.
- Strooi geschaafde parmezaanse kaas en de pijnboompitten er over.
- Garneer de borden naar keuze met het garnituur.