Ingrediënten: (18 personen)

9 st Tamme eendenborsten
6 dl Rode port
1 st Vanillestokje
4 dl Geconcentreerde wildbouillon
200 gr Roomboter
Zout                 
Peper

Bereiding:

  • De vetkanten van de eendenborsten in ruitvorm insnijden met een scherp mes, ze zouten en peperen en ze op de vetkant aanbakken in hete boter.
  • Zet de eendenborsten op een bakplaat weg tot de doorgifte, dan kan het vlees ook rusten.
  • Giet het vet uit de pan en blus het braadvocht af met port (let op dat er niet teveel vet in de pan zit). Voeg het open gesneden vanillestokje toe.
  • Laat de port tot de helft inkoken, voeg vervolgens de bouillon toe en laat weer tot de helft inkoken.
  • Passeer de saus door een fijne zeef en kook hem eventueel nog verder in tot sausdikte.
  • Laat vlak voor doorgifte de eendenborsten ca. 5-7 min verder garen in de oven op 170ºC (controleer regelmatig de gaarheid van het vlees door te voelen).
  • Monteer met behulp van een staafmixer ook vlak voor doorgifte de saus met boter en breng hem op smaak met zout en peper.