Ingrediënten: (18 personen)
9 st Tamme
eendenborsten
6 dl Rode
port
1 st Vanillestokje
4 dl Geconcentreerde
wildbouillon
200 gr Roomboter
Zout
Peper
Bereiding:
- De vetkanten van de eendenborsten in ruitvorm insnijden met een scherp mes, ze zouten en peperen en ze op de vetkant aanbakken in hete boter.
- Zet de eendenborsten op een bakplaat weg tot de doorgifte, dan kan het vlees ook rusten.
- Giet het vet uit de pan en blus het braadvocht af met port (let op dat er niet teveel vet in de pan zit). Voeg het open gesneden vanillestokje toe.
- Laat de port tot de helft inkoken, voeg vervolgens de bouillon toe en laat weer tot de helft inkoken.
- Passeer de saus door een fijne zeef en kook hem eventueel nog verder in tot sausdikte.
- Laat vlak voor doorgifte de eendenborsten ca. 5-7 min verder garen in de oven op 170ºC (controleer regelmatig de gaarheid van het vlees door te voelen).
- Monteer met behulp van een staafmixer ook vlak voor doorgifte de saus met boter en breng hem op smaak met zout en peper.