Familiedag Helmond

Een familiedag is voor veel families een jaarlijks terugkerend evenement, wat ieder familielid wel eens mag organiseren. Soms is het best lastig een leuke activiteit te organiseren die binnen het aangegeven budget past. Je wilt immers samen iets actiefs ondernemen, lekker eten en drinken en gezellig met elkaar kunnen kletsen. En iedereen moet het leuk vinden.

Familiedag? volg een kookworkshop

Een kookworkshop is een activiteit die al deze elementen in zich heeft. Samen koken is een leuke activiteit waaraan jong en oud kan deelnemen. Of het nu het kleinkind van 1 jaar is of oma van bijna 80. Iedereen kan meedoen in de keuken, bij het dekken van de tafel of het vouwen van de mooiste servetten. Onder het koken kun je genieten van een lekker biertje of een glaasje wijn. Na 1 ½ tot 2 uur samen in de keuken te hebben doorgebracht, ga je als familie samen aan tafel in je eigen restaurant waar geen andere gasten zitten. Daar geniet je samen met je familie van een geweldig diner wat jullie samen gekookt hebben. Dat alles ook weer onder het genot van een drankje.

Geen echte koks in de familie?

Kun je niet koken? of vindt niet iedereen koken leuk… Geen nood! Bij de kookworkshop word je begeleid door een kok die zorgt dat alle gerechten die jullie samen gemaakt hebben, goed zullen smaken. Voor al je vragen staat hij voor je klaar. Vooraf maken jullie een keuze voor het menu wat jullie zelf gaan koken. De kok zorgt dat alles op tijd klaar is, dat er niets maar dan ook niets aanbrand of mislukt en dat je heerlijk samen zult eten. De gerechten zijn niet te moeilijk te maken en niet al te tijdrovend! Er wordt gekookt met verse ingrediënten alles zonder pakjes en zakjes.

Wat gaan we eten?

Wil je graag een culinair 5-gangenmenu, een menu op de barbecue bereiden of een lekker gewoon menu wat iedereen lust. Kijk hier voor de menusuggesties. Dit zijn slechts suggesties en we maken ook een menu naar jullie wensen. Dus als jullie iets anders willen eten op jullie familiedag dan bespreken we dat vooraf. Als je even wilt komen kijken dan kan dat. Bel voor een afspraak. We laten je dan onze kookstudio zien en bespreken graag alle mogelijkheden.

Dat lust ik niet…

Een moeilijke eter in het gezelschap of een familielid met een allergie of dieet? Een vegetarier, een gast met een lactose allergie, een gluten of notenallergie, daar houden we ook rekening mee. Soms bereiden we geen enkel gerecht in de boter, laten we overal de noten weg, of bereiden jullie een aangepast menu, zodat ook zij kunnen genieten. Zelfs voor de allerkleinste gast kunnen jullie hun favoriete gerecht maken! Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt en kan genieten van de familiedag!

 

Iedereen voelt zich direct thuis

Ook de allerjongste en de alleroudste van de familie, dus het kleinkind van 1 en oma van 80 kunnen gewoon meedoen…Iemand slecht ter been, dan zetten we een stoel of kruk in de keuken erbij. Natuurlijk kunnen de oudjes ook gewoon lekker blijven zitten. In onze kookstudio voelt iedereen zich direct thuis. Je beschikt met je eigen gezelschap over je eigen ruimte, dus hoef je ook geen rekening te houden met andere gasten. Je kunt lekker je gang gaan en je zelf zijn. De kleine kinderen kunnen gewoon rondlopen of lekker spelen in een hoekje. Wil je lekker informeel een hapje eten of heel culinair en sjiek aan tafel zitten. Alles kan in onze kookstudio.

De prijs

De prijzen voor een kookworkshop zijn voor het menu, het koken inclusief goede en voldoende begeleiding door koks, onbeperkt consumpties, vanaf € 63,50 per persoon. Een kookworkshop duurt tussen de 4 en 5 uur. Als je een beperkt budget hebt, zoeken we graag samen met je naar de mogelijkheid om toch een kookworkshop te volgen. Dat kan zijn door niet te kiezen voor onbeperkt consumpties maar bijvoorbeeld een aantal consumpties per persoon. Of we stellen een menu samen wat beter past bij het budget. Kom je overdag dan kunnen we vaak ook een korting geven op de prijs. Voor kinderen t/m 13 jaar hanteren we een kortingstabel.

Aanvullende activiteiten

Een kookworkshop volgen tijdens een familiedag kan op ieder gewenst tijdstip van de dag starten. Of je nu overdag een high tea kookworkshop wilt volgen samen of in de middag of avond een mooi diner wilt koken. Alles kan. Ben je op zoek naar meerdere activiteiten voor de invulling van je familiedag dan kunnen we je daar ook bij helpen. Bijvoorbeeld bij het organiseren van:

  • een Fietsen huren voor een fietstocht door de omgevingklomp-schilderen-culinair-centrum
  • een wandeltocht door Aarle-Rixtel
  • Spel: Wie is de mol? of Escape uit de city
  • Klompen schilderen
  • Bloemschikken

Met groepen vanaf 8 personen ben je bij ons welkom. Wil je weten of een datum nog beschikbaar is, chat, bel of mail ons. Wij maken graag een offerte voor je.

 

Gezellige familiedag

Wat een gezellige Brabantse informele en ongedwongen sfeer! Voor onze familiedag zoeken we ieder jaar weer een andere activiteit waarbij we samen iets leuks kunnen doen. Met de hele familie met 25 personen hebben we samen gekookt, lekker gekletst, gedronken en gegeten. Er was meer dan voldoende te doen voor iedereen. Gelukkig waren de koks in de buurt om te zorgen dat al het eten smaakvol werd bereid. Samen met Dorothe hadden we een vooraf het menu uit gekozen wat iedereen lekker vond. Er was voldoende te eten en te drinken!
Annie en Toon