Feestelijke amuses

Zelf amuses maken en kleine hapjes leren bereiden voor de feestdagen van dit najaar? Kom dan naar deze workshop. We laten u zien en beleven hoe u met eenvoudig ingredienten de mooiste hapjes kunt maken. U gaat diverse zoete amuses maar ook hartige amuses maken.

De eigenlijke term voor een amuse is ‘amuse bouche’ en betekent letterlijk ‘vermaak voor de mond’. De hapjes zijn bedoeld om de eetlust op te wekken en de smaak-papillen te prikkelen.  In de landen rond de Middellandse Zee is het een bewonderenswaardige cultuur geworden met een eigen smaak en toepassing. Amuses in Frankrijk, tapas in Spanje, meze (ook mezze) in Marokko, Tunesië, Griekenland of Turkije, antipasti in Italië..
Tijdens deze workshop maken we veel verschillende amuses die te gebruiken zijn als voorgerechtje maar ook uit te breiden zijn naar een prachtig hoofdgerecht.

U gaat samen de keuken in en bereidt diverse hapjes die we daarna mooi opmaken op leuke bordjes, schaaltjes en kommetjes. Als alle amuses klaar zijn worden deze als een diner aan tafel geserveerd. (De hapjes zijn voldoende om als een volledige maaltijd te zien, zodat u niet met honger naar huis gaat.)

Datum: zaterdag 7 september 2019 van 18.00 uur tot 22.00 uur

Prijs: € 55,00 inclusief tafelwater, frisdrank, wijn, bier, koffie en thee.