Gewokt asperges
Gewokte Brabantse asperges met spinazie, shiitake, Hollandse garnaaltjes en sabayon van Oijens blond bier
Ingrediënten voor vier personen:
10 Brabantse
asperges(ongekookt)
1ds shiitake
100 gram Hollandse
garnaaltjes
Scheutje oestersaus
200 gram spinazie
van de koude grond
½ bs kervel
Ingredienten sabayon van Oijens blond bier
1 flesje Oijens
blond van speciaal bierbrouwerij Ooijen
1 dl azijn
3 eidooiers
1 laurierblaadje
90 gram gesmolten boter
1 gesnipperd
sjalotje
peper, zout
Werkwijze sabayon van Oijens blond bier
- Kook het blond bier, azijn, gesnipperd sjalotje, laurierblaadje en peper en zout voor de helft in.
- Laat een beetje afkoelen en doe er de dooiers bij.
- Klop dit vervolgens au-bain-marie luchtig.
- Als je merkt dat er een binding optreedt voeg je beetje voor beetje de gesmolten boter toe.
- Nu niet meer verhitten i.v.m. stollen.
Bereiding Brabantse asperges:
- Schil de asperges mooi rond en snijd in schuine stukjes.
- Snijd de shiitake doormidden en ciseleer in halve plakjes.
- Was de spinazie en snijd grof doormidden.
- Verhit een koekenpan met een laagje olie en bak de asperges kort en fel aan.
- Voeg de shiitake en de spinazie toe.
- Laat dit alles even lekker doorbakken (asperges mogen een bite hebben) .
- Blus af met wat oestersaus en breng op smaak met zout en peper.
Opmaak gerecht:
- Verdeel de asperges, spinazie en shiitake over vier wijnglazen.
- Schep vervolgens op ieder glas een lepel sabayon.
- Strooi daar wat Hollandse garnalen over en garneer af met een takje kervel.