Hamburger

Ingrediënten: (6 personen)

2 bosuitjes, fijngesneden

30 gram dijonmosterd

2 teentjes knoflook, gesnipperd

3 blaadjes salie, fijngesneden

1 theelepel rozemarijn, fijngesneden

800 gram gehakt half om half

100 gram gruyère kaas

6 hamburgerbroodjes

1 rode ui in 6 schijfjes

ketchup

zout en peper

 

Bereiding:

  • Meng de bosui, mosterd, knoflook, salie en rozemarijn met het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gehakt in zes gelijke delen, draai ballen en druk plat tot hamburgers
  • Gril de burger aan beide zijde indirect gaar op een kerntemperatuur van 72°C. Barbecue medium gestookt, ongeveer 180 °C.
  • Leg de laatste paar minuten de gruyère op de hamburger en laat de kaas smelten.
  • Serveer op een hamburgerbroodje met de rode ui en ketchup.

Lees hier nog meer recepten