Italiaanse kookworkshop

Wil je zelf pasta leren maken en een Italiaanse kookworkshop volgen? Dat kan bij Kookstudio Culinair Centrum. Bij deze Italiaanse kookworkshop bereiden de gasten zelf een mooi Italiaans menu. We maken alleen pure gerechten met veel verse kruiden en ingrediënten. De uitdaging in de Italiaanse keuken is de kracht van de eenvoud. Wie durft deze uitdaging aan te gaan?

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is erg populair. Denk maar eens aan de vele pasta’s en pizza’s die we jaarlijks maken en opeten. Italiaans eten staat dan ook bekend als lekker en eenvoudig te bereiden. In deze workshop gaan we terug naar de basis en de pure smaak. We creëren met weinig ingrediënten een optimale smaak. Dit klinkt gemakkelijk, maar dat is het absoluut niet. Gelukkig hebben we professionele koks die je de tips en trucs laten zien. Zo leer je onder leiding van Enzo en Saskia van Italiaans restaurant Al Vesuvio uit Gemert de meest heerlijke en authentieke gerechten te maken.

Zelf pasta maken

De lekkerste pasta maak je natuurlijk zelf. Daar hebben we een professionele pastamachine voor. We maken de pasta met bloem, water en eieren en draaien er mooie dunne spaghetti van. Of we gevulde ravioli, ook een heerlijke Italiaanse gevulde pasta. Bij de pasta hoort natuurlijk een heerlijke saus. Onze kok verklapt voor een keer het geheim van zijn sauzen. Artisjok, aubergine en courgette gebruiken we deze avond voor een schotel van gegrilde groenten. Risotto en ossobuco worden bereid evenals een van de meest waanzinnige desserts van Napels de pastiera napoletana. En het goede nieuws is dat de heerlijke gerechten na afloop gezamenlijk opgegeten worden.

Recepten

Na afloop krijgt iedereen de recepten digitaal mee naar huis. Zo kun je familie of vrienden verrassen met een heerlijke Italiaanse maaltijd. De gebruikte ingrediënten zijn overal makkelijk verkrijgbaar dus je hebt echt iets aan de recepten.

Workshop volgen

Wil je een Italiaanse kookworkshop volgen? Kijk dan in onze agenda wanneer de verschillende workshops gegeven worden. Het is mogelijk om je individueel in te schrijven maar ook met een paar vrienden of familieleden. We hebben ook ruimte voor grote groepen.

Over ons

Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel is de toonaangevende kookstudio. Bij ons kun je op een professionele manier koken en dineren en verschillende workshops volgens zoals een Italiaanse kookworkshop maar ook een workshop tapas maken of een BBQ workshop. Onze studio is ook zeer geschikt voor teamuitjes, personeelsfeestjes of een jubileum. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.