Kabinetpudding
Ingrediënten: (10 personen)
2 appels
4 plakken cake
75 g rozijnen
100 ml rum
6 bitterkoekjes
75 g suiker
1 el vanillesuiker
250 ml melk
3 eieren
Sausje
300 g abrikozenjam
200 ml water
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Vet het cakeblik in met boter en bestrooi de binnenkant met suiker.
- Schil en snijd de appels in blokjes.
- Snijd de cake in blokjes.
- Week de rozijnen circa 10 minuten in rum en laat ze uitlekken. Snijd de bitterkoekjes fijn.
- Meng de appels, cake, rozijnen en de bitterkoekjes en verdeel over het cakeblik.
- Meng suiker met vanillesuiker, melk en eieren en roer door elkaar.
- Schenk het mengsel over de vulling in het cakeblik en dek af met aluminiumfolie.
- Bak de kabinetpudding au bain marie circa anderhalf uur in de oven.
- Haal de puddingvorm uit het water, haal het aluminiumfolie eraf en draai de pudding met een bord erop om. Haal de vorm eraf.
- Meng abrikozenjam met water en schenk over de kabinetpudding.