Kabinetpudding

Ingrediënten: (10 personen)

2 appels
4 plakken cake
75 g rozijnen
100 ml rum
6  bitterkoekjes
75 g suiker
1 el vanillesuiker
250 ml melk
3  eieren
Sausje
300 g abrikozenjam
200 ml water

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Vet het cakeblik in met boter en bestrooi de binnenkant met suiker.
  • Schil en snijd de appels in blokjes.
  • Snijd de cake in blokjes.
  • Week de rozijnen circa 10 minuten in rum en laat ze uitlekken. Snijd de bitterkoekjes fijn.
  • Meng de appels, cake, rozijnen en de bitterkoekjes en verdeel over het cakeblik.
  • Meng suiker met vanillesuiker, melk en eieren en roer door elkaar.
  • Schenk het mengsel over de vulling in het cakeblik en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de kabinetpudding au bain marie circa anderhalf uur in de oven.
  • Haal de puddingvorm uit het water, haal het aluminiumfolie eraf en draai de pudding met een bord erop om. Haal de vorm eraf.
  • Meng abrikozenjam met water en schenk over de kabinetpudding.