Kip cashew

Ingrediënten:  8 personen

1½ kilo kippendij filet 

200 gr bloem

1 groene paprika

1 rode paprika

1 winter peen

1 prei

1 grote ui

4 tenen knoflook

2 cm gemberwortel

1 stengel sereh

4 blaadjes salam

1 rode Lombok ( Spaanse peper)

1 lepel Assem ( tamarinde pasta)

1 zakje Cashew noten

Chilisaus 

Beetje Ketjap Manis

Zonnebloem olie om te frituren

Peper, zout, knoflookpoeder

Bereiding

  • Snijd de kip in reepjes, smeer ze in met peper, zout, knoflookpoeder. 
  • Stop alles in plastic zak en voeg er 3 eetlepels bloem bij, en hussel dit door elkaar. Laat even rusten.
  • Snijd de uien, paprika, prei in grove stukken. 
  • Wortel doormidden en in schijven snijden.
  • Schil Gember en knoflook en snijd ze fijn. 
  • Frituur de kipreepjes in de olie lichtbruin (niet te hard bakken) en laat het in een vergiet met keukenpapier uitlekken. 
  • Fruit uien en wortel in wat olie 5 tot 10 min. 
  • Voeg gember, knoflook, lombok, Salamblad en Sereh toe. en fruit nog eens 5 minuten.
  • Daarna de rest van de groenten erbij doen en mee fruiten.
  • Tamarinde, beetje water, bouillonblok, chilisaus, beetje suiker toevoegen en alles eventjes stoven 
  • De groenten moeten nog knapperig zijn.
  • Daarna de gebakken kippenreepjes toevoegen, warm maken en meteen opdienen. 

 

Wil je graag vaker tips ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.

Aanmelding kookrubriek

 

indische-kookworkshop

Dit recept ontvang je van Susan.

Wil jij beter leren koken en de basistechnieken leren?

Schrijf je in voor een kookcursus of een eenmalige kookworkshop

Kijk in de agenda voor de actuele data.

Ga terug naar de index recepten

Voor meer recepten ga terug naar de index voor recepten

Aanmelding kookrubriek

Wil jij graag vaker tips en leuke recepten ontvangen, schrijf je dan in voor onze kookrubriek. Je ontvangt dan regelmatig een mail met een recept of keukentip.