Kip met groenten uit Dutch oven

Ingrediënten: (6 personen )

 

2 el plantaardige olie

1 st ui gesnipperd

1 st paprika gesneden

½ Chinese kool gesneden

1 kg kipfilet gesneden

3 st wortelen in schijfjes gesneden

4 stengels selderij gesneden

350 gr cashewnoten

¾ cup water (180 ml)

1 cup ruime suiker (240 gr)

½ cup azijn (120 ml)

3 el ketchup

4 el maïzena

1 blik ananas stukjes

Bereiding

  • Steek de houtskoolblokjes aan in een snelstarter. Als ze rood gloeiend zijn verwarm je de Dutch Oven met de olie. Leg hiervoor ongeveer 5 houtskooltjes onder de pan en op de deksel leg je een hele ring kooltjes.
  • Voeg de ui en de paprika toe en kook dit al roerend ongeveer 2 minuten.
  • Voeg daarna de kipfilet, wortelen, selderij, Chinese kool en cashewnoten toe. Laat ongeveer 15 minuten koken. Roer de massa regelmatig door. Voeg zo nodig tijdens het roeren wat water toe.
  • Pak een kom en doe hier een halve kop water, de suiker, azijn, ketchup en maïzena in.
  • Roer dit door totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg daarna de ananasstukjes met sap toe en roer alles nog even door elkaar.
  • Voeg de inhoud van de kom toe aan het kipmengsel. Breng het geheel langzaam aan de kook, terwijl je goed blijft roeren.
  • Laat het gerecht sudderen, totdat de kip goed gaar is. Serveer het gerecht met rijst.

 

Wil je graag vaker tips ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.

Aanmelding kookrubriek

 

Ga terug naar de index recepten

Voor meer recepten ga terug naar de index voor recepten

Aanmelding kookrubriek

Wil jij graag vaker tips en leuke recepten ontvangen, schrijf je dan in voor onze kookrubriek. Je ontvangt dan regelmatig een mail met een recept of keukentip.