Komkommersoep bereiden

Ingredienten: 10 personen

2 komkommers
1 sjalot
50 gr boter
1 theelepel kerrie
60 gram bloem
1 ltr. bouillon (groenten, rund of gevogelte)
50 ml. slagroom
1 eierdooier
garnering
verse dragon

Bereiding:

  • Was de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes
  • Snipper de ui fijn
  • Verwarm de boter in een pan op matig vuur. Voeg de ui en de kerrie toe en meng. Laat 1 minuut smoren en voeg vervolgens de bloem toe. Laat nog ongeveer 1 minuut koken en voeg vervolgens onder stevig kloppen met een garde de hete bouillon toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur, pureer het mengsel fijn met een staafmixer en voeg vervolgens driekwart van de room toe en 1 eidooier.
  • Kruid met peper en zout. Laat nog even pruttelen.
  • Schep in glaasjes
  • Garneer met grof gesneden dragon en een schepje slagroom

Wil je graag vaker tips ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.

Aanmelding kookrubriek

 

Deze tip ontvang je van onze kok Jan.

Wil jij beter leren koken en de basistechnieken leren?

Schrijf je in voor de kookcursus voor beginners

Kijk in de agenda voor de actuele data.

Ga terug naar de index

Voor meer tips ga terug naar de index

Aanmelding kookrubriek

Wil jij graag vaker tips en leuke recepten ontvangen, schrijf je dan in voor onze kookrubriek. Je ontvangt dan regelmatig een mail met een recept of keukentip.