Kookcursus Den Bosch

Een kookcursus in de buurt van Den Bosch volg je bij kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel. Van koken kom je tot rust, maar dan moet je wel weten wat je doet en welke producten je moet gebruiken. In onze kookcursussen leer je hoe je een gerecht moet bereiden maar we willen onze cursisten ook bewust maken van verantwoorde voeding. Je kunt bij ons terecht als je een beginner bent maar ook als je al vaker achter de pannen hebt gestaan. Je leert in vier lessen meer over kooktechnieken en het voorbereiden van een complete maaltijd. Elke les leggen we de nadruk op een andere kooktechniek. En je krijgt tips en trucs waar je iets aan hebt van onze professionele koks.

Beginners

Wil je als beginnende kok beter leren koken? Net als elk ambacht kent koken bepaalde trucjes en handigheidjes. Daar leer je meer over in onze kookcursus. In de regio Den Bosch zijn veel cursisten je al voorgegaan. Wij hebben een goed uitgeruste keuken en werken met professionele apparatuur zoals keukenmachines, staafmixers, stoomoven van KitchenAid, Miele en Philips. Onze koks geven voordat we beginnen uitleg en ook tijdens het koken krijg je steeds advies. Je leert alles over snijtechnieken, hoe je vlees, vis en groenten moet bereiden en hoe je een goede saus moet binden. Maar ook de opmaak van een bord is een onderdeel van de cursus.

Gevorderden

Ook als je meer ervaren bent in de keuken, hebben we een leerzame kookcursus samengesteld in de regio Den Bosch. Als je al enigszins bekend bent met de basistechnieken kun je een niveau hoger gaan. Tijdens deze les kook je een compleet menu, natuurlijk met verse ingrediënten. Wij gebruiken geen pakjes en zakjes. Je leert onder andere hoe je een uitgebreid menu voorbereid. Ook zie hoe je met speciaal keukengerei om kunt gaan. En je leert rilettes, souffles, sabayon en meringues maken.

Speciale wensen

Wij hebben voor iedereen een geschikte kookcursus. In regio Den Bosch staat onze kookstudio hoog aangeschreven. Bij ons leer je echt iets waar je je hele leven profijt van hebt. Iedereen leert op zijn eigen niveau. Nadat je ruim 1,5 uur achter de pannen hebt gestaan, ga je aan tafel om samen met je medecursisten alles te proeven. De kok bespreekt dan alle recepten en je kunt ervaringen uitwisselen. Uiteraard krijg je alle recepten mee naar huis.

Over ons

De kookcursus in omgeving Den Bosch, Uden, Veghel en Sint Oedenrode bestaat uit vier kooklessen en wordt gegeven door ervaren koks. Als je beter wilt leren koken, schrijf je dan nu in voor de kookcursus. In Den Bosch zijn al veel cursisten je voorgegaan. Neem voor meer informatie contact met ons op.