Kookcursus Eindhoven

Wil je een kookcursus in de regio Eindhoven? Kom dan eens kijken bij Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel. Wij hebben zowel kookcursussen voor beginners als gevorderden. Onze vakbekwame koks geven je tips en trucs.  Iedere kookles bereid je samen met de andere cursisten een compleet menu waarbij we telkens de nadruk leggen op een andere kooktechniek. Alles wordt gekookt met verse ingrediënten, seizoensgebonden en zoveel mogelijk geteeld in de regio.

Beginners

Ben je een beginnende kok en wil je een kookcursus volgen in de regio Eindhoven? Dat kan bij ons. In onze professionele keuken zul je snel de weg vinden. Onze koks geven altijd vooraf uitleg en assisteren je natuurlijk bij het koken. Deze kookles voor beginners is dan ook door iedereen te volgen. Je leert bepaalde snijtechnieken, hoe je vlees, vis en groenten moet klaarmaken en hoe je een goede saus moet binden. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het mooi opmaken van een bord.

Gevorderden

Ook voor gevorderden hebben we een kookcursus in omgeving Eindhoven, Geldrop, Nuenen en Waalre. Deze kookcursus is geschikt voor cursisten die al veel gekookt hebben en enigszins bekend zijn met de basistechnieken. Mocht je twijfelen over je niveau, schrijf je dan voor een van beide cursussen in. Na afloop van de eerste les bestaat de mogelijkheid te switchen naar de andere les. Je bereidt een compleet menu waarin de besproken technieken aan bod komen. Ook hier wordt alles gekookt met verse ingrediënten, soms niet alledaags. En natuurlijk zonder pakjes en zakjes. We besteden onder andere aandacht aan het maken van rilettes, souffles, sabayon en meringues. Maar je leert ook verrassende sauzen te maken en omgaan met speciaal keukengerei. En hoe je een uitgebreid menu voorbereid.

Speciale wensen

De kookles wordt aangepast aan de wensen van de cursisten. Tijdens de eerste avond inventariseren wij de wensen van onze cursisten. Deze wensen passen wij daarna in de kookles in. De kookcursus in Eindhoven en omgeving is dus interactief. Iedere cursist leert op zijn eigen niveau. We werken met professionele apparatuur zoals keukenmachines, staafmixers, stoomoven zowel van KitchenAid, Miele als Philips. Nadat je ruim 1,5 uur gekookt hebt, eet je samen met de andere cursisten de bereide maaltijd op. De kok bespreekt tijdens het diner nog alle recepten en je kunt ervaringen uitwisselen met andere cursisten.

Over ons

Onze kookcursus in omgeving Eindhoven bestaat uit vier kooklessen die in de avond gegeven worden. Heb je altijd al beter willen leren koken, schrijf je dan nu in voor onze kookcursus. In Eindhoven en omgeving is Culinair Centrum de aangewezen kookstudio. Neem voor meer informatie contact met ons op.