Kookcursus Helmond

Op zoek naar een leerzame kookcursus in de regio Helmond? Dan ben je bij Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel aan het goede adres. Koken werkt ontspannend, maar dan moet je wel weten wat je doet en welke producten je moet gebruiken. In onze kookcursussen ligt daarom niet alleen de nadruk op het zo goed mogelijk bereiden van een gerecht. We willen onze cursisten ook bewust maken van goede en verantwoorde voeding.

We hebben een cursus voor beginners en gevorderden. Je leert in vier lessen meer over kooktechnieken en het voorbereiden van een maaltijd. Onze professionele koks geven je tips en trucs. Elke les leggen we de nadruk op een andere kooktechniek.

Beginners

Wil je als beginnende kok meer leren over kooktechnieken? Net als elk ambacht kent koken bepaalde handigheidjes en trucjes. Leer deze tijdens onze kookcursus. In omgeving Helmond, Beek en Donk, Someren en Deurne moet je dan bij ons zijn. Wij hebben een professionele keuken en werken met professionele apparatuur zoals keukenmachines, staafmixers, stoomoven van KitchenAid, Miele en Philips. Je krijgt vooraf uitleg van onze koks en ze helpen je uiteraard tijdens het koken. Je leert alles over snijtechnieken, hoe je vlees, vis en groenten op een goede manier klaar kunt maken en hoe je een goede saus moet binden. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het mooi opmaken van een bord. Deze kookcursus is voor iedereen te volgen.  

Gevorderden

Ook als je meer ervaren bent in de keuken, hebben we een leerzame kookcursus in de regio Helmond in de aanbieding. Als je al enigszins bekend bent met de basistechnieken is het tijd om een stapje verder te gaan. Tijdens de les kook je een compleet menu met verrassende en verse ingrediënten. Pakjes en zakjes worden bij ons niet gebruikt. We leren je onder andere omgaan met speciaal keukengerei en hoe je een uitgebreid menu voorbereid. En je leert rilettes, souffles, sabayon en meringues maken.

Speciale wensen

Wij hebben dus voor iedereen een kookcursus. In regio Helmond staat onze kookstudio hoog aangeschreven. Dat komt omdat wij rekening houden met de wensen van onze cursisten. Iedereen leert op zijn eigen niveau. Nadat je ruim 1,5 uur achter de pannen hebt gestaan, proef je het resultaat samen met je medecursisten. De kok bespreekt tijdens het diner nog alle recepten en je kunt ervaringen uitwisselen. Uiteraard krijg je alle recepten mee naar huis.

Over ons

De kookcursus in omgeving Helmond bestaat uit vier kooklessen en wordt gegeven door ervaren koks. Als je beter wilt leren koken, schrijf je dan nu in voor de kookcursus. In Helmond zijn al veel cursisten je voorgegaan. Neem voor meer informatie contact met ons op.