Kookcursus gevorderden les 2 VOL

Een kookcursus voor gevorderden volg je bij Culinair Centrum in Aarle-Rixtel dicht bij Helmond en Eindhoven. We gaan nu een stapje verder dan bij de kookcursus voor beginners. Deze kookcursus is geschikt voor die cursisten die al veel gekookt hebben en enigszins bekend zijn met de basistechnieken.

Na een uitleg over de te behandelen technieken ga je zelf in de keuken aan de slag. Samen met de andere cursisten bereid je een compleet uitgebreid menu waarin de besproken technieken aan bod komen. Alles wordt gekookt met verse ingrediënten, soms niet alledaags. En natuurlijk zonder pakjes en zakjes. Nadat we 1,5 uur hebben gekookt, eten we alles gezamenlijk op tijdens een gezellige maaltijd. We bespreken dan nog alle recepten even na.  We schenken een bijpassende witte wijn en rode wijn bij de gerechten.

Waar besteden we aandacht aan bij de kookcursus voor gevorderden:

  • Smaakvolle soepen bereiden
  • Vlees en vis bereiden
  • Gebruik van de kidde,
  • Gelletjes en diverse andere structuren.
  • Rilettes maken
  • Souffles           
  • Sabayon, meringues,  
  • Verrassende sauzen maken.
  • Voorbereiden van een uitgebreid menu

Aanvangstijd is 18.00 uur en de sluiting uiterlijk om 22.30 uur

Data 2020

  • 1e les: dinsdag 6 oktober 2020
  • 2e les: dinsdag 13 oktober 2020
  • 3e les: dinsdag 10 november 2020
  • 4e les: dinsdag 17 november 2020

Prijs € 245,00 voor 4 lessen inclusief 2 consumpties.

Deze kookcursus is vol. Kijk in de agenda wanneer de volgende kookcursus voor gevorderden weer start.