Kookcursus Tilburg

Wil je beter leren koken en een kookcursus volgen in de regio Tilburg? Dan moet je bij Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel. Of je nu een beginner bent of al goed kunt koken, wij hebben de juiste kookcursus voor je. Je leert in vier lessen meer over kooktechnieken en het voorbereiden van een maaltijd. Onze professionele koks geven je tips en trucs. Je bereidt tijdens de kookles met de andere cursisten een compleet menu. Elke les leggen we de nadruk op een andere kooktechniek. We gebruiken alleen verse ingrediënten, seizoensgebonden en zoveel mogelijk geteeld in de regio.

Beginners

Wil je als beginnende kok meer leren over kooktechnieken? Volg dan onze kookcursus. In omgeving Tilburg, Oirschot, Waalwijk en Valkenswaard hebben we een professionele keuken die van alle gemakken is voorzien. Je krijgt vooraf uitleg van onze koks en ze helpen je tijdens het koken. Je leert bepaalde snijtechnieken, hoe je vlees, vis en groenten klaar kunt maken en hoe je een goede saus moet binden. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het mooi opmaken van een bord.Deze kookcursus is dan ook voor iedereen te volgen.

Gevorderden

Ook voor gevorderden hebben we een leerzame kookcursus in de regio Tilburg. Deze cursus is voor mensen met ervaring die al enigszins bekend zijn met de basistechnieken. Weet je niet zeker of je de cursus voor gevorderden al aankunt, schrijf je dan in voor beide kooklessen. Je kunt dan altijd nog overstappen. Tijdens de les kook je een compleet menu. Pakjes en zakjes zijn taboe, we gebruiken alleen maar verse ingrediënten. We leren je onder nader omgaan met speciaal keukengerei en hoe je een uitgebreid menu voorbereid. En je leert rilettes, souffles, sabayon en meringues maken.

Speciale wensen

Onze kookcursus in omgeving Tilburg, Oirschot, Waalwijk en Valkenswaard is interactief. Dat wil zeggen dat we rekening houden met de wensen van onze cursisten. Iedere cursist leert op zijn eigen niveau. We werken met professionele apparatuur zoals keukenmachines, staafmixers, stoomoven zowel van KitchenAid, Miele als Philips. Nadat je ruim 1,5 uur achter de pannen hebt gestaan, proef je het resultaat samen met je medecursisten. De kok bespreekt tijdens het diner nog alle recepten en je kunt ervaringen uitwisselen.

Over ons

De kookcursus in omgeving Tilburg, Oirschot, Waalwijk en Valkenswaard bestaat uit vier kooklessen die in de avond gegeven worden. Als je beter wilt leren koken, schrijf je dan nu in voor de kookcursus. In Tilburg en omgeving is Culinair Centrum de aangewezen kookstudio. Neem voor meer informatie contact met ons op.