Kookcursus Venlo

Op zoek naar een professionele kookcursus in de regio Venlo? Dan moet je bij Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel zijn. Tijdens onze kookcursus ga je in vier lessen dieper in op de hedendaagse kookkunst en de technieken van het koken. Je leert smaken te onderscheiden en welke ingrediënten je het beste kunt gebruiken. We hebben cursussen voor twee niveaus: beginners en gevorderden. Elke les leggen we de nadruk op een andere kooktechniek. We gebruiken alleen verse ingrediënten, seizoensgebonden en zoveel mogelijk geteeld in de regio.

Beginners

Tijdens de kookcursus voor beginners krijg je les in de basistechnieken van het koken, smaakcombinaties maken en het koken van een compleet menu. Volg onze kookcursus omgeving Venlo om een verrassende en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Je krijgt vooraf uitleg van de kok en je wordt geholpen tijdens het koken. Je leert alles over snijtechnieken, hoe je vlees, vis en groenten klaar kunt maken en hoe je een goede saus moet binden. Maar ook aan het opmaken van een bord wordt aandacht besteed. Deze kookcursus is voor iedereen te volgen.

Gevorderden

Ook voor gevorderde kok hebben we een boeiende kookcursus in de regio Venlo. Deze cursus is geschikt voor mensen met kookervaring. Zij zijn al bekend met de basistechnieken. Tijdens de les kook je een compleet menu en leer je steeds andere technieken We laten je zien hoe je speciaal keukengerei kunt gebruiken en hoe je een uitgebreid menu voorbereid. En je leert rilettes, souffles, sabayon en meringues maken.

Speciale wensen

De kookcursus in omgeving Venlo wordt in de avond gehouden. We beginnen om 18.00 uur en sluiten rond 2230 uur af. Onze kookcursus is interactief. We houden rekening met de wensen van de cursisten en iedereen leert op zijn eigen niveau. We werken met professionele apparatuur zoals keukenmachines, staafmixers en een stoomoven. Nadat je achter de pannen hebt gestaan, eten we gezamenlijk het menu op. De kok bespreekt tijdens het diner nog alle recepten en je kunt ervaringen uitwisselen. De receptuur ligt tijdens de les klaar op tafel en je ontvangt de recepten ook achteraf digitaal zodat je ze makkelijk kunt bewaren.

Over ons

De kookcursus in omgeving Venlo, Venray, Liessel en Boxmeer bestaat uit vier kooklessen. Als je beter wilt leren koken, schrijf je dan nu in voor de kookcursus. In Venlo en omgeving is Culinair Centrum de aangewezen kookstudio. Neem voor meer informatie over de kooklessen contact met ons op.