Kookwedstrijd

De kookwedstrijd:het Brabants gerecht die we op 27 mei hebben gehouden was een groot succes. De winnaar was Jeroen Luijk uit Nistelrode met het gerecht: Gewokte asperges met spinazie, shitake en hollandse garnaaltjes en een sabayon van Ooijens blond bier.

Onder de bezielende leiding van oud burgemeester van Oirschot, Frits Speetjens een van de hoeders van de Brabant Bokaal, heeft de jury het verrassende recept gekozen van  Jeroen. De overige deelnemers waren Ria uit Aarle-Rixtel met oma's prutje, Willemien uit Helmond met een Brabantse bonenschotel, Anja uit Tilburg met Hete garnalen met bavaria bier, Leo uit Bergeyk met een platte kaastaart en Marc uit Antwerpen met een creatie van gebakken kabeljauw met asperges en een kroket van kabeljauw met ansjovis en kwartelei. De deelnemers hebben zich met veel enthousiasme gestort op het koken van hun gerecht in een Brabantse sfeer met gezonde spanning.Toch was er ook ruimte voor een praatje, een lach en een glaasje wijn.

Na het koken werd er door een select gezelschap samen met de finalisten van de gerechten in de vorm van een Brabants diner genoten.

Volgend jaar gaan we zeker wederom deze wedstrijd organiseren.

asperges met blond bier