Kookwedstrijd

Culinair centrum Aarle-Rixtel organiseert een kookwedstrijd met als thema: HET BRABANTSE GERECHT.

Heeft u een favoriet gerecht wat uw oma vroeger ook al kookte doe dan mee! U hoeft hiervoor geen kok te zijn maar moet wel een passie voor het koken hebben.

Meedoen kan eenvoudig door het sturen van een mail met de receptuur, de bereidingswijze en een foto van het gerecht naar [javascript protected email address] Het recept kan een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht zijn. Inzenden kan tot 15 mei.

Uit de inzendingen worden 10 finalisten gekozen met het lekkerste, origineelste, en oudste Brabantse recept. Het recept wordt gezien als een Brabants gerecht als er minimaal 1 ingredient in verwerkt wordt wat in Brabant wordt verbouwd, geteeld, of gefokt. De finalisten komen dit gerecht koken in onze professionele keuken voor de jury samengesteld door Kookstudio Culinair Centrum op maandagavond 27 mei. Tijdens de kookfinale wordt er specifiek gelet op originaliteit, smaak en presentatie.

Natuurlijk is het leuk om voor gasten te koken. Dus iedereen mag aanschuiven voor HET BRABANTSE DINER. Voor 25 euro per persoon eet je op de finale avond op z'n Brabants inclusief 4 consumpties. (De finalist zelf betaalt uiteraard niets) Aanvang diner 20.00 uur. Aanmelden tot 20 mei.

Na afloop van het diner wordt de prijsuitreiking gedaan. De winnaar ontvangt een pakket Brabantse producten ter waarde van 100 euro. Deze wedstrijd is een onderdeel van  het provinciale project van de Brabantse Hoeders. Het winnende recept wordt daarom ook geplaats in een nieuw Brabants kookboek dat samengesteld gaat worden door de Hoeders van de Brabant Bokaal.

Dus hebt u een favoriet Brabants recept wat u wilt delen met ons doe dan mee aan deze fantastische wedstrijd.