Kookworkshop Brabant

Als je een kookworkshop wilt organiseren in Brabant kan dat natuurlijk ook in Aarle-Rixtel. Midden in de natuur, heerlijk relaxed samen koken, eten en drinken kun je nergens beter dan in het groenste dorp van Nederland. Midden in Aarle-Rixtel grenst onze kookstudio Culinair Centrum aan een groen dorpspleintje wat je direct een gevoel geeft van thuiskomen. Een kookworkshop in Brabant wordt dan een rustgevend avontuur samen met vrienden, collega’s of familie. Een kookworkshop is bij uitstek geschikt afsluiting van een familiedag of vrijgezellenfeest. Maar ook als bedrijfsuitje staat een kookworkshop in Brabant altijd voor succes!

Gastvrij Brabant 

Een kookworkshop in Brabant staat ook voor een grote mate van gastvrijheid. Noord Brabant staat immers bekend om zijn gastvrijheid. In onze kookstudio zwaait gastvrouw Dorothé de scepter en als geen ander weet zij iedereen op zijn of haar gemak te stellen. Met veel enthousiasme ontvangt ze alle gasten en zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt in de door haar sfeervol ingerichte kookstudio die aan de rand van de Peel ligt.

Streekproducten gebruiken in kookworkshop Brabant

Een kookworkshop in Brabant staat niet alleen voor een grote mate van gastvrijheid maar is ook vooral leuk omdat er in Brabant veel producten geteeld of verbouwd worden die gebruikt worden in een kookworkshop. Onze kookworkshop met streekproducten is daarvan een voorbeeld en wordt heel vaak geboekt. Wat te denken van bijvoorbeeld de asperges vers van de boer of de aardbeien, de tasty tom tomaten of het vlees van het Heydehoeve varken dat in Aare-Rixtel rondscharrelt. Het menu bestaat uit leuke gerechten uit ons eigen Brabant die iedereen wel lust. En is er toch iemand in het gezelschap die een allergie of dieet volgt dan zorgen we voor deze gast voor een goed alternatief.

De Peel in Brabant

De Peel heeft altijd een grote rol gespeeld in het leven van de mensen uit Brabant. Al heel vroeger werd hier veel turf gestoken en daarmee was de Peel een belangrijk gebied voor veel mensen. Door turf te steken zorgden de vele arme mensen die er woonden in hun kleine huisjes voor hun brandstof. Er worden regelmatig diverse demonstraties turf steken gegeven in de omgeving van Deurne.

Een weekendje weg in de Peel.

Er valt veel te beleven in de Peel. Een weekendje weg in Brabant is dus een goed alternatief voor een weekendje Zeeland. Op de fiets kun je het beste het Brabantse land verkennen. Er lopen veel prachtige fietsroutes door Brabant waaronder ook een aantal lange afstand fietsroutes. De routes in Brabant lopen afwisselend door velden en door prachtige bossen. Er zijn volop terrasjes waar een lunch of een verfrissend drankje kan worden genuttigd. Natuurlijk is picknicken in de Brabantse bossen ook geweldig leuk zeker met kinderen en kleinkinderen.