Kookworkshop Helmond

Een kookworkshop vanuit Helmond volg je in Aarle-Rixtel bij kookstudio Culinair Centrum. In onze kookstudio geven wij al meer dan 25 jaar kookworkshops onder de rook van Helmond. Je bent in onze kookstudio welkom voor een kookworkshop met een grote groep tot 100 personen uit Helmond, Bakel, Gemert of Someren maar ook individueel inschrijven is mogelijk bij diverse verschillende kookworkshops. Kijk daarvoor in onze agenda. Tijdens onze kookworkshop in de buurt van Helmond koken we vaak met streekproducten. We kopen bijvoorbeeld vlees van het Heydehoeve varken uit Aarle-Rixtel, maar ook bloemkool, asperges, tomaten, aardbeien alles komt uit onze eigen buurt.

Kookworkshop Helmond volgen? Wij zijn eenvoudig bereikbaar.

Onze kookstudio Culinair Centrum bereik je eenvoudig en snel voor een kookworkshop vanuit Helmond, maar ook vanuit Someren, Bakel, en Gemert is onze kookstudio makkelijk te bereiken. Onze kookstudio is goed bereikbaar via de N279, de weg langs de Zuid-Willemsvaart die van Maastricht naar ’s Hertogenbosch loopt. De kookstudio ligt midden in Aarle-Rixtel aan een lommerrijk parkje met prachtige oude bomen. Ons terras kijkt uit over dit mooie groene veldje.

Relaxed aankomen in Culinair Centrum

Aarle-Rixtel is onderdeel van de gemeente Laarbeek en in 2016 werd Laarbeek het  groenste dorp van Nederland.  Wat is er nu leuker dan relaxed bijvoorbeeld met de fiets een kookworkshop vanuit Helmond te komen volgen in het gezellige en groenste dorp Aarle-Rixtel. Uiteraard kun je ook met de auto komen en gratis parkeren voor de deur. Je kunt ook eenvoudig bij ons komen vanuit Deurne en Bakel via de Bakelseweg.

Bekijk hier ons aanbod en vraag direct een offerte aan!

Helmond industriestad

Helmond is van oudsher een industriestad waar o.a. veel metaal en textiel werd geproduceerd. Denk maar eens aan de Vlisco, Raymakers en Co textielfabriek, Nedschroef en de fabriek van de gebroeders van Thiel met hun moeren en bouten.

Door de vele industrie is Helmond een stad geworden met een groot verschil tussen arm en rijk. De mentaliteit van de Helmonder is er daarom een van hard werken, niet lullen maar poetsen en doe maar gewoon dat is gek genoeg. De Helmonders worden ook wel de kattenmeppers genoemd.

Helmond kenniscentrum automobieltechniek

Op dit moment werkt Helmond er hard aan om een automotive center van formaat te worden. Van ousdher zaten hier bedrijven als Volvo en Nedcar. Op industrieterrein de Schootensedreef in Helmond vestigen zich nu veel nieuwe bedrijven die met de ontwikkeling van elektrische auto’s te maken hebben zoals TNO automobieltechniek, Benteler en VDL. Zelfs de opleiding automotive is naar het ROC ter Aa gehaald in Helmond. Werken en leren wordt daar veel gepromoot.

Helmond foodcenter

In Helmond is ook een geweldige foodindustrie ontstaan de afgelopen jaren. Huijbregts specerijen, van Lieshout snacks, Prinsen instand food solutions zomaar enkele namen van formaat. Van Rijsingen, Rijko haalt de groenten vers van het land uit de omgeving van Helmond en vriest alles in mooie zakken in die makkelijk in de diepvries passen van een gezin. In Mierlo nabij Helmond is GNT gevestigd die zelfs uit onze worteltjes, winterpeen en bessen natuurlijke kleurstoffen produceren die over de hele wereld worden verkocht. Zij hebben allemaal veel nieuwe medewerkers nodig en daarom hebben zij samen met het ROC een aantal jaren geleden een nieuwe school opgezet, de Groene Campus. Veel stagiaires vinden hun weg via deze school naar een baan in een van deze Helmondse foodbedrijven

Helmond een belevenis

Er valt veel te beleven in Helmond. Als je op zoek bent naar een leuk uitje in Helmond of omgeving  kun je naar de VVV gaan of op de website van de VVV kijken. De VVV in Helmond bevindt zich in de bibliotheek midden in de stad. Daar krijg je gratis advies over leuke uitjes in de omgeving voor een vrijgezellenfeest, familiedag, of bedrijfsuitje.  Ook een kookworkshop vanuit Helmond behoort tot de mogelijkheden. In onze kookstudio kun je ook inschrijven met 1 of 2 personen of een andere kleine groep.  Dus er is altijd wel een thema kookworkshop te vinden waaraan je mee kunt doen.

Evenementen in Helmond

Er worden ook veel grootschalige evenementen georganiseerd in Helmond. Bijvoorbeeld Jazz in Catstown, het Drakenbootfestival, de Kasteeltuinconcerten en de concerten in het Carat paviljoen. Jaarlijks trekken deze evenementen vele bezoekers naar het centrum van Helmond. De sfeer is er altijd gemoedelijk en ieder evenement wordt zo een waar feest!  

Musea in Helmond

Helmond heeft diverse musea die de moeite van het bekijken waard zijn. Zelfs op het gebied van voeding en eten kent Helmond een mooi museum. Het Edah museum. Hier waan je je even terug in de jaren 50. De oudere lezers zullen veel pakjes en zakjes zeker nog herkennen. De geschiedenis van Helmond kun je goed bekijken in het gemeentemuseum wat zich in het kasteel bevindt Dit museum is zeer de moeite waard en bevat veel voorwerpen uit de geschiedenis van Helmond. Dan is er ook nog stichting industrieel erfgoed en het Jan Visser museum. Ook daar vind je veel over de geschiedenis en de industrie van Helmond.

Een weekendje weg in Helmond

Onze Brabantse gastvrijheid zie je overal terug in Helmond. Het is hier dus ook voor een weekendje weg heerlijk relaxen. Er zijn een aantal prachtige hotels in Helmond maar ook een Bed & Breakfast kan de nodige rust en ruimte bieden als je er eens even helemaal tussenuit wilt. In Stiphout een van de wijken van Helmond vind je de moderne B&B Avellano waar je midden in de bossen comfort en rust vindt en toch dicht bij het centrum van Helmond bent waar je heerlijk kunt eten. Uiteraard kun je ook eerst een kookworkshop in Helmond of Aarle-Rixtel volgen en daarna overnachten in een van de mooie B&B’s.

Fietsen in de omgeving van Helmond

Noord-Brabant kent net als de rest van Nederland een prachtig netwerk aan fiestroutes . Vanuit Breda en Tilburg kun je via de LF 13 Helmond bereiken. Een prachtige route langs het Wilhelminakanaal brengt je zo naar Helmond. Vanuit Helmond kun je dan je route vervolgen naar Venlo en het zonnige zuiden.