Masterclass Big Green Egg

Masterclass Big green egg of BGE in de omgeving van Helmond of Eindhoven volgen? Kom dan naar onze BBQ workshop en leer culinaire gerechten maken op de barbecue onder leiding van pitmaster John.

In deze kookworkshop voor de BGE en Primogrill trekken we alles uit de kast. Ons terras wordt helemaal omgetoverd tot een waar BBQ paradijs. Je werkt met de Big green egg, BGE of Primogrill maar ook met onze houtgestookte smokey Joe.

Wat ga je leren:

  • Hoe je een mooie zoutkorst maakt
  • Groenten poffen en grillen
  • Grillen cavemann style
  • Roken van vlees met nat hooi
  • Marineren en injecteren van vlees
  • Wat een goede rub is

Je bereidt o.a. longhaas cavemann style, vis in zoutkorst, procureur en nog veel meer. Je leert vlees grillen op de juiste manier, vlees injecteren en waarom dat soms nodig is. Je bereidt vis in zoutkorst en leert roken met nat hooi....Je maakt je eigen barbecue saus en een heerlijke rub. Je leert de verschillende bereidingswijzen zoals direct en indirect grillen high en fast.

Je gaat zelf aan de slag samen met de andere gasten om een heel diner op de keramische barbecue te bereiden. Amuses, voorgerechten, mooie vlees- en visgerechten en zelfs een dessert leert je erop bereiden. Uiteraard eet je ook alles op, gezellig samen aan statafels op ons terras, of bij koud weer binnen in de bar.

Pitmaster

John is een doorgewinterde BBQ-er van het eerste uur. Hij is enthousiast en heeft veel heerlijke, en spannende gerechten in zijn kookboek staan. Hij is lid van een BBQ team en doet veel mee aan wedstrijden. Hij weet als geen ander hoe je vlees of vis het beste kunt bereiden op de BBQ.

Heb je altijd al nog beter willen leren werken met de prachtige keramische barbecue van  Big Green Egg of primogrill, schrijf je dan snel in. Er is slechts plaats voor maximaal 20 gasten.

Datum: vrijdag 7 juni van 18.00 uur tot 2200 uur

Prijs: € 76,50 inclusief onbeperkt tafelwater, frisdrank, wijn, bier, koffie en thee.