Rendang padang

Ingrediënten: 5 personen

500 gr. mager rundvlees

1 serehstengel

Scheutje plantaardige olie

Kwart blok santen (in kleine stukjes gehakt)

2 djeruk poerut blaadjes

2 salamblaadjes

2 theelepel Ketoembar

1 theelepel Djinten

3 sjalotjes

3 teentjes knoflook

2 verse rawits

1 schijfje djahé van ca. 3 cm

1 schijfje koenjit van ca. 2 cm

1 schijfje laos van ca. 3 cm

2 eetlepels bruine basterdsuiker

Runderbouillonpoeder

Bereiding:

  • Maak de sjalotjes, de knoflook en de rawits schoon en snijd ze heel fijn.
  • Pel de djahe, de koenjit en de laos en snijd ze ook heel fijn.
  • Wrijf voor de kruidenpasta de ketoembar, de djinten, de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rawits, djahe, koenjit en laos in een vijzel fijn.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 3x3cm.
  • Fruit de boemboe (kruidenmengsel) licht aan in een beetje olie.
  • Voeg de djeruk perutblaadjes en salamblaadjes toe.
  • Kneus de serehstengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in en voeg toe.
  • Blus af met een scheut water en voeg het vlees met wat zout aan de boemboe toe en laat dit op een laag vuur sudderen.
  • Als het vlees (na ruim 2uur) uit elkaar valt voeg dan de santen toe.
  • Breng de rendang op smaak met runderbouillonpoeder.

Wil je graag vaker tips ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.

Aanmelding kookrubriek

 

Dit recept ontvang je van onze gastkok Marcel.

Wil jij beter leren koken en de basistechnieken leren?

Schrijf je in

voor de kookcursus

of een eenmalige kookworkshop.

Kijk in de agenda voor de actuele data.

Ga terug naar de index recepten

Voor meer recepten ga terug naar de index voor recepten

Aanmelding kookrubriek

Wil jij graag vaker tips en leuke recepten ontvangen, schrijf je dan in voor onze kookrubriek. Je ontvangt dan regelmatig een mail met een recept of keukentip.