Ribroulade
Ingrediënten : (6 personen)
1 kg. ribstuk
2 el. graanmosterd
zout
versgemalen peper
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 mespuntje kerriepoeder
1 tl suiker
8 plakken rauwe ham
8 plakken snel smeltende kaas
8 l. vleesmarinade
Bereiding:
- Snijd het vlees van los van de botjes, maar zo dat het nog met het bot verbonden blijft en er een plat stuk vlees ontstaat.
- Bestrijk het vlees met de mosterd. Meng kruiden en suiker en kruid het vlees.
- Leg er de ham en de kaas op en rol op.
- Bind de roulade op met keukengaren.
- Bestrijk de roulade met de marinade en kruid hem voor de tweede keer.
- Zet de roulade 1 uur koel weg.
- Gril het vlees in en gesloten BBQ ongeveer 2 uur bij een matige warmte (150 graden).
- Verwijder het keukengaren. Snijd de ribjes van elkaar.