Ribroulade

 Ingrediënten : (6 personen)

1 kg. ribstuk
2 el. graanmosterd
zout
versgemalen peper
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 mespuntje kerriepoeder
1 tl suiker
8 plakken rauwe ham
8 plakken snel smeltende kaas
8 l. vleesmarinade 

Bereiding:

  • Snijd het vlees van los van de botjes, maar zo dat het nog met het bot verbonden blijft en er een plat stuk vlees ontstaat.
  • Bestrijk het vlees met de mosterd. Meng kruiden en suiker en kruid het vlees.
  • Leg er de ham en de kaas op en rol op.
  • Bind de roulade op met keukengaren.
  • Bestrijk de roulade met de marinade en kruid hem voor de tweede keer.
  • Zet de roulade 1 uur koel weg.
  • Gril het vlees in en gesloten BBQ ongeveer 2 uur bij een matige warmte (150 graden).
  • Verwijder het keukengaren. Snijd de ribjes van elkaar.