Thaise kookworkshop

Wil me meer weten over de Thaise keuken en Thais leren koken? Volg dan een Thaise kookworkshop bij kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel.  Thailand is een gastvrij land waar eten belangrijk is. Dat lijkt wel een beetje op het Brabants Bourgondische gevoel. De Thaise keuken is verrassend levendig en fantasierijk. Het heerlijke eten doet een beroep op al je zintuigen. Smaak, textuur en pittigheid contrasteren met elkaar maar gaan ook goed samen. Tijdens de Thaise kookworkshop leer je deze smaken combineren zodat je een heerlijk Thais gerecht op tafel kunt zetten voor je gasten.

Kruidig en pittig

In Thailand staat op iedere hoek van de straat wel een karretje met Thais eten. De Thaise keuken is kruidig en pittig met als belangrijkste kenmerken zout, zuur, zoet en scherp. In onze Thaise kookworkshop bereidt u een heerlijk 5 gangen menu en maakt u kennis met specifieke Thaise gerechten. Denk bijvoorbeeld aan noedelgerechten, soepen en technieken zoals roerbakken of stomen. Na de Thaise kookworkshop weet je precies hoe je een lekkere noedelsoep of een Thaise curry moet maken. Ook leer je meer over de verschillende smaken.  Met deze culinaire ervaring haal je Thailand in huis.

Gezond

De Thaise keuken behoort tot een van ’s werelds beste en meest geliefde keukens. Ook in Nederland eten we graag Thais. Dat komt omdat de we steeds gezonder en verser willen eten en daar past de Thaise keuken goed bij. We gebruiken tijdens de Thaise kookworkshop dan ook alleen maar vers ingrediënten. Pakjes en zakjes zijn taboe. De verschillende verse groente en kruiden worden maar even meegebakken op hoog vuur, waardoor de smaak bewaard blijft. Bovendien wordt er maar weinig olie gebruikt bij de bereiding, waar door de Thaise keuken licht en vetarm is.

Inschrijven workshop

Je kunt je individueel inschrijven voor de Thaise kookworkshop of met een groep vrienden of familieleden. Je sluit dan aan bij een andere groep cursisten. Kijk in onze agenda voor beschikbaarheid. Als je met meer dan acht personen bent, is het mogelijk om de cursus iedere dag van de week te boeken. Neem gerust contact op voor beschikbaarheid. Naast een Thaise kookworkshop kun je ook nog andere kookcursussen volgen zoals een BBQ workshop of een Italiaans kookworkshop.

Over ons

Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel is de toonaangevende kookstudio in de regio. Je kunt bij ons diverse kookworkshops volgen maar onze accommodatie is ook geschikt om een feestje te geven zoals een trouwerij, vrijgezellenfeest. We hebben ook uitdagende workshops voor een teamuitje of familiedag. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.