Tonijntartaar met avocado
Tonijntartaar met avocado, granny smith en wasabi mayonaise
Ingrediënten: 8 personen
2 avocado’s
1 limoen
peper, zout
verse koriander
bieslook
1 tl sojasaus,
1 stuk verse tonijn van ca 250 gram.
1 theelepel sinaasappelrasp
1 theelepels licht gebruineerde kokos
1 theelepels gebruineerd sesamzaad
1 Granny Smith appel
2 eetlepels mayonaise
2 theelepel wasabi (of minder als je het liever niet te scherp hebt)
slagroom naar behoefte
200 gr. foie gras in dunne plakjes of krullen
Bereiding
- Meng de mayonaise met de wasabi,
- Leng aan met een beetje ongeslagen slagroom tot een lopende saus.
- Haal het vruchtvlees uit de avocado’s,
- Plet met een vork, besprenkel met een beetje limoensap, breng op smaak met sojasaus, peper en zout en fijngehakte koriander en bieslook.
- Doe de pitten terug bij de avocado (dit voorkomt verkleuring) en dek af.
- Hak met een scherp mes de tonijn tot een tartaar, besprenkel met een beetje limoensap en olijfolie.
- Breng op smaak met sinaasappelrasp, gebruineerde kokos, gebruineerd sesamzaad en een beetje peper en zout.
- Snijd de appels in dunne plakjes en steek die vervolgens uit met een steker (doorsnede 3 cm.)
Presentatie
- Verdeel de avocado met behulp van een metalen ring (doorsnede 3 cm.) over 8 borden en schik hierop de tartaar.
- Verdeel er een beetje wasabimayonaise over
- Leg er vervolgens een dun plakje appel op en werk af met foie gras, 1 takje koriander en 1 sprietje bieslook.
- Strooi een snufje fleur de sel op de ganzenlever.
Wil je het recept in PDF downloaden klik dan hier voor de link.