Tonijntartaar

Ingrediënten: 16 personen:

4 avocado’s 
1 limoen 
peper, zout 
verse koriander 
bieslook 
1 tl sojasaus,
1 stuk verse tonijn van ca 500 gram.
1 theelepel sinaasappelrasp
2 theelepels licht gebruneerde kokos
2 theelepels gebruneerd sesamzaad 
2 Granny Smith appel 
4 eetlepels mayonaise
4 theelepel wasabi 
(of minder als je het liever niet te scherp hebt)
slagroom naar behoefte
400 gr. foie gras in dunne plakjes of krullen

Bereiding

  • Meng de mayonaise met de wasabi, 
  • Leng aan met ween beetje ongeslagen room tot een lopende saus.
    Haal het vruchtvlees uit de avocado’s, 
  • Plet met een vork, besprenkel met een beetje limoensap, breng op smaak met sojasaus, peper en zout en fijngehakte koriander en bieslook.
  • Doe de pitten terug bij de avocado (dit voorkomt verkleuring) en dek af. 
  • Hak met een scherp mes de tonijn tot een tartaar, besprenkel met een beetje limoensap en olijfolie. 
  • Breng op smaak met sinaasappelrasp, gebruneerde kokos, gebruneerd sesamzaad en een beetje peper en zout. 
  • Snijd de appels in dunne plakjes en steek die vervolgens uit met een steker (doorsnede 3 cm.)

Presentatie

  • Verdeel de avocado met behulp van een metalen ring (doorsnede 3 cm.) over 16 borden en schik hierop de tartaar. 
  • Verdeel er een beetje wasabimayonaise over
  • Leg er vervolgens een dun plakje appel op en werk af met foie gras, 1 takje koriander en 1 sprietje bieslook. 
  • Strooi een snufje fleur de sel op de ganzenlever. 

 

 

Wil je graag vaker tips of recepten ontvangen om beter te kunnen koken? Schrijf je dan hier in voor onze kookrubriek waarin we regelmatig recepten delen en tips geven over kooktechnieken.

Aanmelding kookrubriek

 

Dit recept ontvang je van onze kok Jan.

Wil jij beter leren koken en de basistechnieken leren?

Schrijf je in

voor de kookcursus

of een eenmalige kookworkshop.

Kijk in de agenda voor de actuele data.

Ga terug naar de index recepten

Voor meer recepten ga terug naar de index voor recepten

Aanmelding kookrubriek

Wil jij graag vaker tips en leuke recepten ontvangen, schrijf je dan in voor onze kookrubriek. Je ontvangt dan regelmatig een mail met een recept of keukentip.