Workshop Tapas maken

Voor een leerzame workshop Tapas maken kun je terecht bij Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel. Tapas zijn een belangrijk onderdeel van de Spaanse keuken. In Spaanse cafés kun je overal een tapa voor bij de borrel bestellen. Maar ook in Nederland zijn tapas-gerechten en tapas-restaurants erg populair. Leer nu zelf deze Spaanse hapjes maken tijden onze workshop Tapas maken. Je leert verschillende soorten hapjes te maken, volgens een authentiek recept. Onze koks geven je tips en trucs.

Succesvol

Wie op een feestje tapas serveert heeft succes. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt worden als hapje bij de borrel.  De hapjes zijn bedoeld om de smaakpapillen te prikkelen. Het grote voordeel van tapas serveren is dat er altijd voor iedereen wel iets lekkers bij zit. Er zijn namelijk vele smaken voorhanden. Het is ook makkelijk en lekker om vegetarische tapas te maken. Tijdens de workshop Tapas maken leer je verschillende soorten hapjes maken. Natuurlijk zullen de visspiesjes, garnalen en champignons niet ontbreken. Maar we maken ook heerlijk brood met tapenade en paella, een ander bekend Spaans gerecht. Na afloop krijg je de recepten natuurlijk digitaal mee naar huis zodat je ook daar je gasten kunt verwennen met heerlijke tapas.

Traditie

Eten met familie en vrienden is in veel landen een mooie traditie. Samen eten, kletsen en genieten, vooral in landen rond de Middellandse Zee is eten een sociale bezigheid. Tapas zijn er dan ook in vele vormen en soorten. Amuses in Frankrijk, meze (ook mezze) in Marokko, Tunesië, Griekenland of Turkije en antipasti in Italië. Tijdens de workshop Tapas maken leer je ook hierover. Zodat je aan het einde van de workshop verschillende soorten lekkere hapjes kunt maken.

Inschrijven workshop

Je kunt je individueel inschrijven voor de workshop Tapas maken of samen met een groep vrienden of familieleden meedoen. In onze agenda staan de data waarop de cursus gegeven wordt. Je sluit dan aan bij een andere groep cursisten. Als je met meer dan acht personen bent, is het mogelijk om de cursus iedere dag van de week te boeken. Leuk voor bijvoorbeeld een familiedag of vrijgezellengeest. Neem gerust contact op voor beschikbaarheid. Naast een workshop Tapas maken kun je ook nog andere kookcursussen volgen zoals een BBQ workshop of een Italiaans kookworkshop.

Over ons

Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel is de toonaangevende kookstudio in de regio. Je kunt bij ons diverse kookworkshops volgen maar onze accommodatie is ook geschikt om een feestje te geven zoals een trouwerij of een vrijgezellenfeest. We hebben ook uitdagende workshops voor een teamuitje of familiedag. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.